מני סגל לוגו-01 (2)

מגון קרינה

מיגון קרינה אזורים מאוישים מפני קרינת ELF

קרינה בתדרים נמוכים ביותר (ELF) של רשתות החשמל

קרינה אלקטרומגנטית מרשתות חשמל מקיפה את חיינו בכל מקום. חשוב שנדע מאיפה מגיעה הקרינה ומאיזה תדרים, מה יכולה לגרום לנו חשיפה ממושכת לקרינה ואיך אפשר לצמצם את החשיפה לקרינה ככל שניתן.

בכל יום אנחנו חשופים לקרינה בכל מקום ממקורות שונים:

  • קרינה בתחום התדרים הנמוכים מאוד (ELF – Extremely Low Frequency) שמגיעה ממתקני החשמל
  • קרינה בתחום תדרי הרדיו (RF) שמקורה במתקני התקשורת האלחוטית: טלפוניה ניידת
  • רשתות סלולריות
  • מתקני שידור לטלוויזיה ולרדיו
  • קרינה של האור הנראה
  • קרינה של אינפרה אדום (תַּת-אדום)
  • חלק מתחום עַל-סגול UV
  • לייזרים

מחקרים מדעיים מצביעים על פגיעה ונזקים כתוצאה מחשיפה לקרינה זו, על כן מומלץ מאוד לצמצם ככל האפשר חשיפה ממושכת לקרינת ELF, ע"י שימוש בחומרים החוסמים את הקרינה במסלול אל גוף האדם.

כדי להשתמש במיגון הנכון ביותר, ראשית, יש צורך למדוד את רמות הקרינה ואת תדרי הקרינה ולנסות לזהות את המקורות ונקודות החדירה, או לחילופין על סמך דוחות חיזוי קרינה, ואז מומלץ לבחור פתרון מיגון שיגן עלינו ככל שניתן.

כדאי לבצע בדיקת קרינה כדי לוודא שהמיגון הותקן על הצד הטוב ביותר גורם מוסמך יבדוק שהכול עובד על הצד הטוב ביותר דרכים למיגון קרינה בתדר 50HZ. בפעולות להורדת רמות הקרינה החריגות לכמויות תקניות  בהתאם להנחיות המשרד להגנת הסביבה:

  1. שימוש בחומרים מתכתיים בעלי כושר החזרה של השדה המגנטי או בליעתו.

  2. שימוש במגוון מתכות בעלות תכונות פרו מגנטיות שונות בכמות משתנה בהתאם למדידה של הקרינה בפועל ,או בהתאם לתכנון הנסמך על ביצוע חיזוי בפני קרינה בתחילת הפרויקט.

מגוון המתכות כולל בתוכו:

  • לוחות אלומיניום בעוביים שונים.
  • לוחות פלדת-שנאים כגון: סיליקון סטיל :silicon steel.
  • רדיד מתכת המכיל בתוכו שילוב של מתכות מובנה. יעילותו בגמישותו ושימושו הוא במיקומים בהם לא ניתן להשתמש בלוחות מתכת גדולים.
מיגון קרינה
מיגון קרינה

פתרונות מיגון קרינה מקצועיים

החברה מציעה שירות מקצועי של מהנדס מוסמך ושל מודד קרינה מקצועי  – כולם בעלי הסמכה של המשרד להגנת הסביבה. ברשות בודקי הקרינה שלנו, ציוד  חדיש ומקצועי הכולל את כל האמצעים הנדרשים למדידת קרינה ובדיקות מדויקות לחיזוי והערכת עוצמות קרינה. כמו כן אנו משתמשים בתוכנות המאפשרות ניתוח נתונים בזמן אמת וחיזוי של עוצמת הקרינה. בנוסף אנו מציעים פתרונות מיגון קרינה חדשניים ואיכותיים כולל מחיצות וקירות למיגון קרינה במבנים ובחדרי חשמל.

פתרונות מיגון קרינה בחדרי שנאים וארונות חשמל

אנו מספקים פתרונות מיגון קרינה לחדרי שנאים ולארונות חשמל, במפעלים, במוסדות חינוך, ובמקומות עבודה. מיגון קירנה יתחיל תמיד בבדיקה של רמת קרינה האלקטרומגנטית הנגרמת כתוצאה מארון החשמל או מחדר השנאים. בתום הבדיקה אנו ממליצים ללקוח על פתרונות המיגון האפקטיביים ביותר להפחתת עוצמת הקרינה המסוכנת כך שיעמדו בתקנים של  המשרד להגנת הסביבה. פתרונות המיגון העיקריים עליהם אנו ממליצים ואותם אנו מספקים הם מיגון לפני הקמת חדר השנאים והכנסת השנאים לתוכו ןמיגון לחדרי שנאים בפעולה . בסיום המיגון מבצעת החברה בדיקה נוספת על מנת לוודא את השגת היעד

מיגון דלת חיצונית ללוח חשמל בפני קרינה
מיגון דלת חיצונית ללוח חשמל בפני קרינה

ברוב המקרים המיגון מתבצע על גבי קירות, כאשר המקור המקרין נמצא מעבר לקיר.

כל לקוח זוכה לליווי צמוד וליחס המתאפיין בשקיפות וזמינות מלאה, עוד בשלב איסוף הנתונים, דרך שלב התכנון ההנדסי של המפרט הטכני ועד שלב התקנת מערכת המיגון ובדיקות הקרינה. במילים פשוטות ניתן לכתוב כי ניסיון רב השנים של אנשי המקצוע הפועלים בחברה בא לידי ביטוי בכל פרויקט ופרויקט מחדש.

חברת מני סגל בדיקות קרינה ומיגון בע"מ מתמחה במתן אפיון והתאמת פתרונות מיגון וסיכוך של מרחבי מבנה מקרינה אלקטרומגנטית, מספקת פתרונות המתאימים למיגון מפני קרינה אלקטרומגנטית (קרינה בלתי מייננת), קרינה זו היא קרינה הנפלטת מהאנטנות המוצבות ע"י חברות הסלולר השונות ותשתיות רשתות החשמל למיניהן .בנוסף, הפתרונות מתאימים גם לעסקים או גופים ציבוריים המעוניינים לסגור מרחבים מסוימים במבנה שלהם מפני חדירה לא חוקית ( ציתות ) או למנוע יכולת של תקשורת אלחוטית מתוך המבנה אל מחוצה לו.

לפרטים נוספים התקשרו אלינו עכשיו.

מיגון קרינה בפני קרינה
מיגון קרינה בלוח חשמל
מיגון קרינה בלוח חשמל
מיגון קרינה
מיגון קרינה
השלמת בניית ארון חשמל חיצוני המגן בפני קרינה
השלמת בניית ארון חשמל חיצוני המגן בפני קרינה
מיגון דלת חיצונית ללוח חשמל בפני קרינה
מיגון דלת חיצונית ללוח חשמל בפני קרינה

בניית תוכנית מיגון

כאשר אתם חשופים לקרינה גבוהה במקום מגוריכם או במקום עבודתכם גם מהחלונות וגם מהקירות הפונים לאנטנה סלולרית הממוקמת בסמוך, אתם זקוקים למיגון על החלונות ועל הקירות גם יחד.

חבילת המיגון כוללת מיפוי רמות הקרינה באזורים השונים במבנה, בניית תכנית מיגון בהתאם למיפוי רמות הקרינה וציפוי קירות וחלונות המבנה בחומרי המיגון הנזכרים לעיל. לבסוף יבוצע מיפוי רמות הקרינה לאחר המיגון.

לפרטים נוספים התקשרו אלינו עכשיו.

ראו כתבה שנערכה בערוץ 10 בדבר קרינה בתחנת משטרה

ישנן שתי שיטות מיגון בסיסיות מפני שדות מגנטיים בתדר רשת החשמל :(50Hz)

מיגון קרינה פסיבי

הפחתת השדה המגנטי ע"י ביצוע מיסוך בין מקור השדה המגנטי לבין האזור בו אנו מעוניינים לצמצם את רמות השדה המגנטי . המיסוך יתבצע ע"י חומרים בעלי מוליכות חשמלית ואו מגנטית גבוהה מאד שיותקנו בתווך בין המקור לבין האזור עליו אנו רוצים להגן . סוג נוסף של מיגון פסיבי עושה שימוש בתילים מוליכים המותקנים בקרבת קווי תמסורת ויוצרים שדות מנוגדים כתוצאה מההשראה האלקטרומגנטית – פחות נפוץ .

מיגון קרינה אקטיבי

הפחתת השדה המגנטי ע"י שימוש באמצעי חישה המנטרים את השדה המגנטי בסביבה המועדת למיגון כל הזמן ומפעילים משוב חשמלי בסלילי ביטול היוצרים שדות מנוגדים בתוך השטח הממוגן . על שיטה זו יינתן הסבר נרחב בהמשך .

מה ההבדל בין מיגון קרינה פאסיבי מול אקטיבי?

(מעודכן לפברואר 2021)

בשיטות מיגון קרינה בפני שדות מגנטיים בתדר רשת החשמל ,ישנן שתי שיטות מיגון בסיסיות.

השיטה האחת מיגון קרינה פסיבית:

בשיטה זו הפחתת השדה המגנטי מתבצעת ע"י ביצוע הלכה למעשה מיסוך בין המקור המקרין את השדה המגנטי ,לבין האזור בו נמצאים ,ושוהים בני האדם במצב של שהייה ממושכת ,ואשר שם אנחנו רוצים ,שואפים ,ומצליחים למגן ,ולהפחית את רמות הקרינה אל הערכים הנדרשים.

השיטה השנייה – מיגון קרינה אקטיבי.

בשיטה זו אנו עושים שימוש באמצעי חישה המנטרים את השדה המגנטי בסביבה המועדת למיגון כל הזמן ,ומפעילים משוב חשמלי בסלילי ביטול היוצרים שדות מנוגדים בתוך השטח הממוגן .

שיטה זו יקרה יותר, מורכבת יותר, ונדרש תכנון מקדים מורכב ביותר + עבודות נרחבות בשטחים החיצוניים מחוץ למבנים הנדרשים במיגון האקטיבי.

על כן השיטה נפוצה ביותר ברחבי מדינת ישראל הינה המיגון הפסיבי.

על פי הערכות זהירות הינו נפוץ בערך של 98% מסך כול מיגוני הקרינה המבוצעים בארץ לעומת כ2% של מיגונים אקטיביים.

לפרטים נוספים התקשרו אלינו עכשיו

 

ומפה נצא ונבין שבמאמר הבא נרחיב אודות ההדגשים הרצויים והחשובים ביותר עליהם צריך לשים את הדגש בעת בחירת חברה המבצעת את המיגון הפסיבי.