קרינה אלקטרומגנטית מרשתות חשמל מקיפה את חיינו בכל מקום.
חשוב שנדע מאיפה מגיעה הקרינה ומאיזה תדרים, מה יכולה לגרום לנו חשיפה ממושכת לקרינה ואיך אפשר לצמצם את החשיפה לקרינה ככל שניתן.
בכל יום אנחנו חשופים לקרינה בכל מקום ממקורות שונים:
- קרינה בתחום התדרים הנמוכים מאוד (ELF – Extremely Low Frequency) שמגיעה ממתקני החשמל
- קרינה בתחום תדרי הרדיו (RF) שמקורה במתקני התקשורת האלחוטית: טלפוניה ניידת
- רשתות סלולריות
- מתקני שידור לטלוויזיה ולרדיו
- קרינה של האור הנראה
- קרינה של אינפרה אדום (תַּת-אדום)
- חלק מתחום עַל-סגול UV
- לייזרים
מחקרים מדעיים מצביעים על פגיעה ונזקים כתוצאה מחשיפה לקרינה זו, על כן מומלץ מאוד לצמצם ככל האפשר חשיפה ממושכת לקרינת ELF, ע"י שימוש בחומרים החוסמים את הקרינה במסלול אל גוף האדם.
כדי להשתמש במיגון הנכון ביותר, ראשית, יש צורך למדוד את רמות הקרינה ואת תדרי הקרינה ולנסות לזהות את המקורות ונקודות החדירה, או לחילופין על סמך דוחות חיזוי קרינה, ואז מומלץ לבחור פתרון מיגון שיגן עלינו ככל שניתן.
כדאי לבצע בדיקת קרינה כדי לוודא שהמיגון הותקן על הצד הטוב ביותר גורם מוסמך יבדוק שהכול עובד על הצד הטוב ביותר דרכים למיגון קרינה בתדר 50HZ. בפעולות להורדת רמות הקרינה החריגות לכמויות תקניות בהתאם להנחיות המשרד להגנת הסביבה:
- שימוש בחומרים מתכתיים בעלי כושר החזרה של השדה המגנטי או בליעתו.
- שימוש במגוון מתכות בעלות תכונות פרו מגנטיות שונות בכמות משתנה בהתאם למדידה של הקרינה בפועל ,או בהתאם לתכנון הנסמך על ביצוע חיזוי בפני קרינה בתחילת הפרויקט.
מגוון המתכות כולל בתוכו:
- לוחות אלומיניום בעוביים שונים.
- לוחות פלדת-שנאים כגון: סיליקון סטיל :silicon steel.
- רדיד מתכת המכיל בתוכו שילוב של מתכות מובנה. יעילותו בגמישותו ושימושו הוא במיקומים בהם לא ניתן להשתמש בלוחות מתכת גדולים.
ברוב המקרים המיגון מתבצע על גבי קירות, כאשר המקור המקרין נמצא מעבר לקיר. אשר כל לקוח זוכה לליווי צמוד וליחס המתאפיין בשקיפות וזמינות מלאה, עוד בשלב איסוף הנתונים, דרך שלב התכנון ההנדסי של המפרט הטכני ועד שלב התקנת מערכת המיגון ובדיקות הקרינה. במילים פשוטות ניתן לכתוב כי ניסיון רב השנים של אנשי המקצוע הפועלים בחברה בא לידי ביטוי בכל פרויקט ופרויקט מחדש.